Spara på ett högräntekonto

Naturligtvis ska du använda dig av ett vanligt lönekonto till vardags. Lönekontot är ju det konto där du får in din lön och det är därifrån du tar ut dina pengar och som dina inköp dras ifrån. Men om du vill spara pengar ska du naturligtvis inte spara på ditt vanliga lönekonto för om du gör det kommer dina pengar inte att växa alls. Då är det mycket bättre att spara på ett sparkonto som ger dig en riktigt bra sparränta, alltså spara på ett så kallat högräntekonto.

Öppna ett sparkonto

Det är busenkelt att öppna högräntekonto. Om du vill spara dina pengar hos en av de banker som du hittar här på lönekonto.se klickar du bara på öppna sparkonto så slussas du vidare till en sida där du kan ansöka om ett sparkonto. Här fyller du i dina personuppgifter, skickar iväg din ansökan och kan sedan normalt signera ditt kontoavtal med din e-legitimation som gör att du snabbt kommer igång med ditt nya högräntekonto. Sedan bestämmer du hur länge du vill binda dina sparpengar på högräntekontot, men tänk på att en längre bindningstid ger än bättre sparränta. Du registrerar också den bank du har ditt lönekonto på och ditt kontonummer så att du kan föra över dina sparpengar på en gång. När det är gjort kommer ditt sparkapital att börja växa på allvar.

Fördelar med högräntekonto

Hög ränta. Ett högräntekonto ger dig en mycket högre sparränta än ett lönekonto eller ett vanligt sparkonto. Den höga sparräntan gör en enormt stor skillnad för ditt sparande.

Stabilt sparande. Om du placerar dina pengar i aktier eller fonder finns det alltid en risk för att du förlorar pengar istället för att tjäna pengar, den risken slipper du om du placerar dina pengar på ett högräntekonto. På ett högräntekonto växer pengarna snabbt trots att de sitter tryggt och om du dessutom binder dina pengar frestas du inte att plocka ut pengar som förstör ditt sparande.