Maximera ditt sparande

Här tänkte vi på lönekonto.se visa dig hur du får ut så mycket som möjligt av ditt sparande, hur du maximerar ditt sparande på dina sparkonton.

  1. För över pengar från lönekontot till ett sparkonto varje månad. Nej, du kan inte föra över pengar varje månad till ett högräntekonto som ger dig en riktigt hög sparränta eftersom det är meningen att du ska föra över en större summa pengar dit på en gång, men du bör inte heller spara på ett sparkonto som ger dig en alltför låg ränta. Du kan till exempel öppna ett sparkonto hos Avanza Bank som ger dig en betydligt bättre sparränta än de flesta andra banker.
  2. För över pengarna till ett högräntekonto. Efter att du har sparat ihop en ansenlig summa pengar på ditt sparkonto, kanske 10 000 kr – 20 000 kr, för du över alla dessa pengar till ett högräntekonto som ger dig en riktigt hög sparränta. Bind pengarna på kontot i 1 – 3 år så får du en riktigt bra sparränta.
  3. Fortsätt att spara på ditt vanliga sparkonto. Efter något år plockar du ut alla pengar du ha på ditt högräntekonto och tar även de pengar du har skrapat ihop på ditt vanliga sparkonto och placerar alla pengar på ett nytt högräntekonto. Nu börjar dina pengar verkligen växa på allvar, samtidigt som du fortsätter att spara på ett vanligt sparkonto, på så sätt maximerar du ditt sparande och tjänar massor av pengar på ditt sparande.

Lycka till!